Mediefag 

Videoen er et mediealternativ til information, der findes i tekstform på denne og øvrige sider. Åbner i Youtube.

Bliv en dygtigere mediebruger!

Vi bruger medier hver dag – og i mange timer. Vi bærer endda rundt på dem det meste af tiden med vores mobiler. Vi bruger medier til at finde information, til underholdning og til at kommunikere med hinanden.

I mediefag lærer du at analysere medier og kommunikation i lyd og levende billeder. Du lærer om fakta, fiktion og blandinger – og du lærer selv at producere og distribuere indhold, blandt andet via sociale medier.

Du lærer teori om fx genrer og sociale medieplatforme, Men du lærer også at bruge udstyr, fra kameraoptagelse og brug af lydoptagere til klipning i redigeringsprogrammer samt efterfølgende deling.

På C-niveau får du grundlæggende viden om medier, både i teori og praksis. Du lærer fx at analysere og bruge din viden om filmiske virkemidler til at kommunikere til målgrupper via relevante platforme. Faget indeholder typisk to produktioner, hvoraf den ene er en eksamensproduktion, som laves i grupper.

På B-niveau går du mere i dybden med både teori og praksis. Her kan vi fx analysere nyere amerikanske tv-serier, praktisk kommunikation med kampagnevideoer eller arbejde med udvidet redigering i form af colorgrading eller kreative transitions, som du måske kender dem fra YouTube. På B-niveau får du gode muligheder for at anvende din viden. Du kan fx komme til at arbejde sammen med skolens medietalenter, MedieLab, om intern og ekstern kommunikation på sociale medier.

 Og måske bliver det din medieproduktion, der vinder en pris på EG’s årlige filmfestival!

Filmen ”Følelsen” er et pilot-projekt fra mediefag i 1g. Den er lavet af Alexander, Oliver, Noah og Sebastian i foråret 2020.

Filmen ”Fristen” er lavet af Alba, Amalie, Hannah, Kathrine og Rebekka i foråret 2020.

Nedenfor et par bud på Promo-videoer lavet af MedieLab: