Læring og pædagogik

Denne pakke er til dig, der vil have et godt fundament at bygge videre på i forhold til uddannelser inden for blandt andet sundhed, undervisning og pædagogik. Fagpakken kombinerer fagene psykologi og samfundsfag. Dermed opbygger du på denne fagpakke en god forståelse for individet, samfundet og samspillet mellem de to. Undervisningen fokuserer blandt andet på emner som barndom, ungdom og identitet, og du bliver klogere på indretningen af det danske velfærdssamfund.

Derudover skal du ud og møde virkeligheden i projektarbejde og/eller praktik. Her vil du få et spændende, praktisk indblik i nogle af de områder, som du kan arbejde med eller videreuddanne dig i, når du er færdig på HF. Måske skal du i praktik som lærer eller pædagog, eller også kan det være, at du skal besøge en af de uddannelser, som bliver interessante for dig, hvis du vil arbejde med disse områder?

I skemaet nedenfor ser du en oversigt over fag, niveau og placering i det 2-årige forløb på HF. Skemaet er opdelt, så det viser obligatoriske fag, fagsamarbejder, valgte fag (både fag der skal vælges inden skolestart og fag, der skal vælges i løbet af 1.HF) og de øvrige fag.

Fag 1. semester 2. semester 3. semester 4. semester
Fagpakke
Samfundsfag B B
Psykologi C C
Obligatoriske fag
Dansk A A A A
Engelsk B B B
Matematik C C
Naturvidenskabelig faggruppe (NF)
Biologi C C
Geografi C C
Kemi C C
Kultur- og samfundsfag (KS)
Historie B B B
Religion C C
Samfundsfag C C
Kreativt fag (vælg 1 af 4)
Billedkunst C
Drama C
Musik C
Idræt C
Valgfag på B-niveau
Valgfag B B
Øvrige aktiviteter
Større skriftlig opgave -
Projekt og praktik - - - -
Tutorordning - - - -