Idræt

I idræt får du mulighed for at udvikle dit fysiske, kreative og teoretiske potentiale. Vi beskæftiger os med mange forskellige discipliner, hvor kroppens alsidighed er i centrum. Et hold af friske og engagerede lærere står for en meget varieret undervisning, hvor du får forståelse for idrættens betydning for blandt andet sundhed, livsstil, samarbejde og motivation. Du stifter bekendtskab med faget både praktisk og teoretisk og kan komme til eksamen, hvor du for alvor kan vise hvad du har lært.

Udover fagets obligatoriske indhold har vi også nogle fede events såsom EG-showtime i 2.g, hvor klasserne dyster mod hinanden i en opvisning fyldt med action, dans og akrobatik. Der er også den klassiske idrætsdag, hvor alle elever dyster mod hinanden i et væld af forskellige discipliner, mens de er klædt ud som eksempelvis astronauter, pizzabude, brandmænd m/k osv. På Egedal Gymnasium & HF er idrætsdagen nemlig ikke kun en sportslig, men også en kreativ konkurrence og samtidig en social begivenhed, hvor du lærer en masse af nye mennesker på skolen at kende.

Egedal Gymnasium & HF råder over gode såvel inden- som udendørs idrætsfaciliteter, herunder en hal med rigeligt udstyr, en dansesal, flere fodbold- og basketbaner samt helt nye beachvolleybaner.

Du kan vælge idræt på B-niveau enten som valgfag i 3.g på stx eller som del af fagpakken “Samfund og Idræt” på 2.hf. Her fordyber vi os i fagets aspekter på det praktiske men også det teoretiske plan. Du har medindflydelse på undervisningsindholdet, så du kan måske komme til at dyrke din yndlingsdisciplin sammen med dine kammerater.

Vi stiller tit op til stævner i mange forskellige idrætsgrene og har fået sat Egedal Gymnasium & HF på danmarkskortet.