Af Susan Pauli Petersen

Hvis man er i tvivl om, hvad litteratur er og kan, så skulle man have været til stedet ved dagens litteraturfestival på Egedal Gymnasium og HF, hvor digterkollektivet BMS, Asta Olivia Nordenhof, Lars Emil Foder og Claus Høxbroe gav et inspirerende indblik i forskellige måder at skabe, skrive og performe litteratur på. Arrangementet er blevet til i samarbejde med Egedal Bibliotekerne med støtte fra Statens Kunstfond.

Et par elever havde følgende at sige om dagen:

Hvad fik I ud af litteraturfestivallen? 

”Det var spændende at høre, hvordan forfatterne får ideer til det, de skriver og hvad der er for en proces de er igennem” (Thomas, 2x)

”Det var fedt, ikke kun at høre oplæsning, men også om processen man er igennem som forfatter -også fordi værkerne er en stor del af dem som personer” (Matilde, 2x)

Hvad kan man som gymnasieelev bruge et litteraturangement som dette til? 

 ”Man kan blive inspireret til at skrive, hvis man selv sidder med noget og synes det er lidt anderledes, så kan man pludseligt se, at der er mange måder at skrive på ”(Thomas, 2x)

Vi elever kan få en forståelse af, at et værk ikke nødvendigvis er noget fast, men kan være noget mere flydende, noget kunstnerisk. Det behøver ikke passe med det, man tænker er et digt eller en novelle for rammerne er i virkeligheden meget mere flydende” (Matilde, 2x)

 

For flere billeder og video fra arrangementer: Klik her for link til skolens facebookside